Welkom bij Ortho Dusart

“Onze praktijk is de allereerste gespecialiseerde orthodontiepraktijk van Limburg en omgeving en één van de eersten van het land!”

Lees meer

De Prehistorie

1954

Na zijn studies geneeskunde en tandheelkunde aan de universiteit van Leuven en een opleiding in de orthodontie startte Dr. Jan Proost een specialistische verwijspraktijk op de Thonissenlaan in Hasselt. Door zich, na verwijzing door externe tandartsen, uitsluitend toe te leggen op de orthodontische behandeling van patiënten, was hij één van de pioniers in het toen nog nauwelijks gekende specialisme ‘orthodontie’.

Het concept was nagelnieuw maar de verstandhouding met de gevestigde tandartsen was goed en de patiënten stroomden van heinde en verre toe, zelfs vanuit Luik en Maastricht.

Intussen werkte hij ook op deeltijdse basis, samen met prof. A. Reychler, mee aan de opleiding van de nieuwe specialisten in de orthodontie aan de universiteit van Leuven.

1984

Zijn dochter, Anne Proost, vervoegt de praktijk en de oude en nieuwe technieken verrijken elkaar.

1995

Dr. Jan Proost stopt zijn activiteit in de privépraktijk.

2001

Olga Vanderstraeten vervoegt de praktijk op de Thonissenlaan, zij was een vroegere studiegenoot van Anne Proost.

In datzelfde jaar wordt orthodontie in België—eindelijk—als officieel specialisme erkend. In Nederland gebeurde dit reeds in 1953.

2008

Julie Daems zorgt voor de nodige verjonging in de associatie en brengt opnieuw een meerwaarde aan nieuwe visies, methodes en organisatie. Zij was dan ook verantwoordelijk voor de verhuis naar de nieuwe locatie en verzorgt sindsdien het management van de praktijk.

2013

Het team van 3 orthodontisten en 3 assistentes wordt te groot voor de zolang gekoesterde locatie op de Thonissenlaan zodat een verhuis zich opdringt. Op het Kolonel Dusartplein wordt daartoe een nieuwe hypermoderne praktijk ingericht, onder de naam ‘Ortho Dusart’.

2015

We verwelkomen orthodontist Simon Poelmans en bestaan nu uit een vierkoppig team orthodontisten.

2019

We nemen afscheid van collega Anne Proost, zij gaat met pensioen, maar we heten orthodontist Klara Bollen welkom in ons team.